Първа инвестиционна банка е апетитна хапка за някой, който иска да

...
Първа инвестиционна банка е апетитна хапка за някой, който иска да
Коментари Харесай

Хампарцумян: По-скоро няма преговори за продажбата на ПИБ, но ако това се случи, ще означава, че икономическите играчи са активни

Първа капиталова банка е апетитна хапка за някой, който желае да порасне бързо в пазарен дял. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " финансистът и банкер Левон Хампарцумян във връзка информацията, че Първа капиталова банка е оповестена на обмен, въпреки че от банката към този момент отхвърлиха сходни процедури.

Според Хампарцумян по-скоро няма договаряния за продажбата на Първа капиталова банка, само че добави, че всяка една банка във всеки един миг може да бъде обект на диалози и договаряния за покупка или продажба: " Но дали това ще се реализира, това е напълно различен въпрос, тъй че даже да не протича такова нещо с естествени процедури на дю дилиджънс или нещо такова, това постоянно седи в картите и не е причина за някакво изключително безпокойствие или паника ".

На въпрос какви директни изгоди биха имали Уникредит Булбанк и Пощенска банка, в случай че придобият Първа капиталова банка, Хампарцумян отговори: " Ще има икономии от мащаба и ще има по-голям пазарен дял. Това е задоволително мощна мотивация да придобиеш банка, както се случи с другите банки, които в последните години се продадоха.

Според банкера дали това би било добра или неприятна договорка, ще кажат клиентите, само че означи, че съгласно него би било по-скоро добра договорка, тъй като значи, че нещо се случва на пазара и икономическите играчи са дейни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР